Kenneln

Aia av Furustam en tax man aldrig glömmer

Målsättningen är att föda upp långhåriga dvärgtaxar som är sunda och rastypiska med bra temperament, vilket är det viktigaste, exteriör samt förhoppningsvis bra spårtaxar (viltspår). Mina taxa är våra familjemedlemmar, taxarna bor och lever med oss.

Intresset för hundar och då speciellt för långhårig har jag (Agneta) haft sedan ungdomsåren. Min första tax, en långhårig tax, var Aia av Furustam vilken kom från Kennel av Furustam som Maud Kaudern framgångsrikt drev under många år.

Vi bor i Malå i Västerbottens inland 12 mil väster om Skellefteå. Malå ligger mitt i ett gruvdistrikt som ibland kallas för Guldriket därav namnet Guldrikets kennel.
Jag har naturen bakom knuten och där tillbribringar vi mycket tid med taxarna.

Bruksavelspris

Guldrikets Kennel har av Svenska Taxklubben erhållit Bruksavelspris både i Brons och Silver
"Svenska Taxklubben vill med sitt bruksavelspris premiera taxar, vars avkommor  utmärkt sig på jaktprov och därmed stimulera intresset för uppfödning av jaktmässigt framstående taxar med
god exteriör".
 
Det är min Dammlöt´s Ebba som som bidragit att kennelns utmärkelser.
 
 
'Vidare har Guldrikets Kennel av Svenska Taxklubben erhållit Bruksuppfödarepris i Brons för uppfödning av jaktprovsmeriterade  taxar."'Svenska  Taxklubben vill med sitt bruksuppfödarpris främja aveln av framstående jakttaxar och uppmuntra uppfödare av sådana taxar"
 
 
Dammlöt´s Ebbas son Guldrikets Diamant har av Svenska Taxklubben erhållit avelspris i GULD Högre Valör för sina avkommor.

Hunduppfödarutbildning

Under år -06 gick jag SKK:s Hunduppfödarutbildning arrangerad av Norsjö Brukshundsklubb, detta tillsammans med Studiefrämjamdet. Denna utbildning innehöll 6 olika delkurser vilket innefattade, Valpens beteende, Anatomi, Genetik, Hundmat, Parning  och Valpning samt Juridik. Efter varje gnomförd kurs fik man ett diplom som visade att man genomgått respektive avsnitt.

Det spelar ingen roll om man är en ny eller erfaren uppfödare, eller om man bara har en hund som sällskap, en sådan här kurs ger så otroligt mycket och kul har man också på kuppen tillsammans med trevliga kollegor, Det är en kurs om verkligen rekommenderas till alla som vill lära sig mer om hundar.

Senaste kommentarer

02.07 | 10:04

Vad roligt du tycker det ja det är mina älsklingar allihopa

...
01.07 | 23:13

oj vilka fina hundar du har/ haft! Jag har min lilla Hugo som blir 12 i oktober tyvärr kan jag inte sända några bilder, men gå in på vovve.se så ser du honom

...
18.03 | 09:06

jag gillar taxar, mest av allt och denna sida vimlar av jättefina exemplar!
Lycka till under 2013! både i utställningsringen och i skogen, där ses vi eller hur?

...
17.03 | 17:23

Fina resultat! Grattis! Spännande med valpar till våren/försommaren,...

...